Ugangprosjektet 2015

Ugangprosjektet i Drammen ble gjennomført 14.-22. august 2015.

Prosjektets første forsøk i 2014 var en stor suksess. Også i år ble alle verker produsert og lansert i løpet av Elvefestivalen 21.-23. august.

Under Ugangprosjektet fikk alle sentrumsundergangene få et visuelt uttrykk ved bruk av graffiti for å øke trivsel i de mørke innfartsårene og 3 nye store veggmalerier poppet opp rundt i Drammens bykjerne. Til sammen ble nesten 5000m2 dekorert.
Selve prosjektet ble avsluttet med live graffiti under «Reggae ved ælva» på Union Scene den 22. august hvor bl.a. Jah Ark Manifest spilte i regi av Austad Platesnurreri.

I tillegg vil det i perioden dukke opp et mylder av flotte piecer på den nyåpnede, gigantiske friveggen nede ved Drammen Havn på Rundtom.
Med både internasjonale og nasjonale kunstnere satt på oppgaven ser det ut til at Ugang Prosjektet 20 7 5 kan bli en like stor, om ikke større, suksess enn fjorårets. Kunstnerisk leder og kurator for prosjektet er graffitikunstner Eric Ness Christiansen, og støttes av insam AS, Drammen Kommune v/Kultur og Byen Vår Drammen.

Artister i sving:
Sofles (AUS), Selina Miles (AUS), TelmoMiel (NE), Can2 (GER), Felipe Pantone (Sp), Peacetu (BRA), Kid & Loze THP, Atle Østerem, Henrik Aarestad Uldalen, Emk, Simon Skavik, Epoxy, Natur, Eilif Hoffmann, Meter, Res, SinnSykShit, Mikael Noguchi, Thomas Stønjum, Achoe, Erie Ness Christiansen, Femy, Eksem, Jame, Neks, Soice, Xeqt, Keis, Ridder, Supah-gee, Kneckone, Emil Paint, Toms, Hoe, Jihl, Trude Skjold Løken, Orkern, Jigs, Roeg, Free, Aquma,Lexus, Poker, Duck, Mars, Duplane, McFunk, Jaws, Etsr, Shujah Malik Awan, Godsetunionens Tita m.fler
Les mer på nettsidene til Ugangprosjektet.

Ugangprosjektet på kunstbloggen til Saatchi.

TOP