Levende vinduer

Levende Vinduer er et av flere prosjekter initiert av Bylivsprogrammet i Drammen.

DSC_0324

Prosjektet har tatt utgangspunkt i at lokaler har blitt stående tomme og inaktive over lengre perioder. Tomme lokaler har en negativ innvirkning på gatemiljøer, samtidig som det er mange som har ønsker og behov for å stille ut innstallasjoner på lett synlige steder. Et midlertidig innhold i et lokale eller et vindu bidrar også til å vise fram, og å markedsføre lokalet. Samspillet er med andre ord fruktbart, og resultatet er en mer inviterende og inkluderende by.

Skjermbilde 2015-11-17 kl. 12.24.44

En viktig strategi for Bylivsprogrammet er å bidra til at programmet tilføres ressurser og at prosjekter kan etableres. Dette betyr også å knytte ressurspersoner og ressursmiljøer opp mot prosjekter.

DSC_0327

Gjennom en samarbeidstale med insam as er Mie Simonnæs nå knyttet opp mot Byliv og prosjektet Levende Vinduer hvor hun bidrar med både kompetanse og engasjement.
Mie er illustratør og kunstner fra Bergen. Hun har bachelor i Visuell kommunikasjon fra Kunsthøgskolen i Oslo. Hun har hatt ulike typer oppdrag. I Drammen har hun blant annet vært illustratør i Drammens Tidende, utsmykket skolebiblioteket på Danvik skole og arbeidet med visuell utforming av Working class hero festivalen i 2012 og 2013.

Mie har en leken og utforskende tilnærming til faget og jobber mye med følelser og fargevalg. Mie håper spent på at Drammenserne vil ta godt imot hennes friske pust i Drammens gater!

Foreløpig har Levende vinduer arbeidet med to forskjellige lokaler i Magasinet i Drammen. Utsmykning av vinduene til Statens vegvesen på Strømsø torg er et annet tiltak som har gitt resultater. Det pågår også arbeid med å utvikle innhold i andre lokaler i byen.

TOP